Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Firma DEVA uvedla na trh dvě nové kukly pro hasiče, jedna z nich zabraňuje průniku mikročástic k pokožce

Hned dvojici nových kukel pro hasiče představila frýdecko-místecká firma DEVA. Jedná se o dvouvrstvé kukly s ochranou nejen proti tepelným rizikům, ale i k zabránění průniku mikročástic k pokožce.

Kukla NOMEX

Kukla NOMEX s charakteristickým žlutozeleným prošitím je dvouvrstvá, zajišťuje vysoký komfort a ochranu proti tepelným rizikům.

Kukla s jedním celoobličejovým otvorem je vyrobena z pleteniny se sníženou hořlavostí a je elastická s univerzální velikostí. Prodloužený střih chrání kromě hlavy i krk.

Poskytuje ochranu podle norem EN 13688:2013 a EN 13911:2017. Všechny švy jsou ploché, kukla tak pod tíhou přilby netlačí na hlavu.

Kukla je vyrobena z materiálu KARVIN o gramáži 180 g/m² pro každou z vrstev. 61 % materiálu tvoří viskóza FR, 32% aramid a 7% elastan.

Kukla NANO FLEX/KARVIN

Nejnovějším produktem spolupráce firem DuPont a Alpex je inovativní vícevrstvý laminát obsahující membránu NOMEX® NANO FLEX. Ta je použita v druhé z představovaných kukel – s červeným prošíváním.

I tato kukla splňuje výše uvedené normy a její střih chrání hlavu i krk. Ke složení přibyla zmiňovaná vrstva NOMEX® NANO FLEX 335 LAM v gramáži 345 g/m².

Kukla tak poskytuje vysokou ochranu proti mikro částicím, které vznikají například při požárech a zabraňuje jejich proniknutí k pokožce hasiče.

Sdílet