Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nočním požáru kůlny v obci Závada na Opavsku byl ohrožen i sousední penzion, škoda je 500 tisíc korun

Škodu bezmála 500 tisíc korun způsobil požár kůlny, sloužící zároveň jako přístřešek pro vozidlo, ve středu 8. 3. 2023 ve večerních hodinách v obci Závada na Opavsku.

Operační středisko obdrželo informaci o požáru kůlny krátce před 20. hodinou. Na místo zásahu vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Hlučíně a Opavě, posíleny pak o jednotky dobrovolných hasičů z obcí Závada, Píšť, Hlučín, Bolatice a Bohuslavice. Na místě zásahu byla rovněž přítomna Zdravotnická záchranná služba (ZZS) a Policie ČR.

Ještě před samotným příjezdem hasičských jednotek na místo události, bylo z kůlny vyvezeno vozidlo, které se v něm nacházelo, a které rovněž zachvátil požár. Na likvidaci požáru použil majitel hasící přístroj.

Následně toto vozidlo odvezl na bezpečné místo mimo vozovku. Hasiči pro likvidaci požáru použili tři vodní proudy, z důvodu obavy možnosti vzniku požáru sousední budovy penzionu prováděli hasiči rovněž ochlazování tohoto objektu.

Během zásahu došlo ke zranění dvou civilních osob, které byly ošetřeny ZZS přímo na místě.

Po likvidaci požáru provedli hasiči rozebrání kůlny a skelné vaty, která zde byla uskladněna, následně, po dobu dalších dvou hodin, prováděli dobrovolní hasiči z obce Závada dohledovou činnost, aby nedošlo k opětovnému zahoření.

Příčina požáru je v šetření, předběžná škoda způsobená požárem byla vyčíslena na 450 tis. korun.

Sdílet