Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jan Pipiš z Libereckého kraje vybojoval v Ohiu stříbrnou medaili v osmi náročných silových disciplínách

Přes 20 tisíc sportovců z 80 zemí světa se začátkem letošního března utkalo ve více než 60 sportovních disciplínách v americkém Ohiu ve městě Columbus.

Arnold Sports Festivalu se zúčastnil i příslušník HZS Libereckého kraje pprap. Jan Pipiš. A byl velmi úspěšný – ze Spojených států přivezl stříbro a titul druhého nejsilnějšího hasiče světa.

Příslušník HZS Libereckého kraje pprap. Jan Pipiš, hasič technik – spojové služby z liberecké stanice má již z minulosti na kontě řadu sportovních úspěchů. Dvojnásobný mistr Evropy v soutěži FireFit a první Čech, který se pyšní titulem amerického klubu závodníků The Lion´s Den, se vrátil z prestižní americké soutěže jako druhý nejsilnější hasič světa.

Stříbrnou medaili podpraporčík Pipiš vybojoval v osmi náročných silových disciplínách (např. Viking Press, přitahování více než 300kilového závaží na laně či mrtvý tah, při kterém má soutěžící za úkol zvednout činku s koly od sanitky).

Stříbrnou trofej libereckému hasiči předal Arnold Schwarzenegger, který tento náročný závod sám založil a výkony soutěžících bedlivě sledoval. „Vidět se s legendou kulturistiky pro mě bylo splněným snem, vždy pro mě byl neskutečnou motivací. Osobně nám předal medaile,“ říká Jan Pipiš.

Přečtěte siSoutěž o nejsilnějšího hasiče světa měla zastoupení i z Moravskoslezského kraje, bojoval v ní Miroslav Šín

Trénovat na Arnold Sports Festival začal Honza s více než ročním předstihem. „Od března minulého roku jsem nabíral váhu a sílu a od léta jsem piloval techniku jednotlivých disciplín,“ popisuje.

A jak se Honzovi soutěžilo? „Jsem rád, že to, na co jsem spoléhal, mi vyšlo. Důležité bylo nastavení hlavy, tyto závody jsou právě o tom. Před startem každé disciplíny jsem byl v klidu a atmosféra byla naprosto skvělá,“ uzavírá liberecký hasič, který by se prestižního závodu rád zúčastnil i příští rok.

Našemu příslušníkovi k velkému úspěchu gratulujeme!

Jaroslava Benešová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet