Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vedení HZS Olomouckého kraje jednalo s polskými hasiči o dalších možnostech spolupráce

Navázat na perfektní vztahy mezi českými a polskými hasiči. To bylo účelem setkání nejvyšších důstojníků HZS Olomouckého kraje a PSP Opolského vojvodství, kteří zavítali na dva dny do našeho kraje.

Cílem bylo též projednání další česko – polské spolupráce v oblasti řešení mimořádných událostí, postupů při jejich zdolávání, prevence, ochrany obyvatelstva a krizového řízení.

Součástí nabitého programu byla prohlídka krajské operačního a informačního střediska v Olomouci, návštěva moderních stanic v Přerově a v Konici nebo exkurze ve zrekonstruovaném středisku praktického výcviku v Hamrech, kam jezdí polští hasiči na společné výcviky.

Evropské projekty

Krajský ředitel HZS Olomouckého kraje brig. gen. Ing. Karel Kolářík a ředitel hasičů Opolského vojvodství st. bryg. mgr inż. Krzysztof Kędryk společně zhodnotili také evropské projekty, na kterých úzce spolupracují oba sbory hlavně v příhraničních oblastech obou krajů.

Vedení projednávalo rovněž další možnosti spolupráce, především se zaměřením na zlepšení bezpečnosti obyvatelstva v oblasti.

Podařilo se tak i přes pauzu vynucenou pandemií covidu pokračovat ve spolupráci a prohloubit profesní vazby mezi českými a polskými profesionální­mi hasiči

Lucie Balážová
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet