Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V hospodářském objektu v Lipové na Přerovsku hořely stroje na výrobu pelet, hasilo 9 jednotek

Požár hospodářské budovy v obci Lipová na Přerovsku likvidovaly v noci z pondělí na úterý jednotky ze 2. stupně poplachového plánu. Událost byla nahlášena na krajské operační a informační středisko 34 minut po půlnoci s tím, že hoří plamenem rozsáhlý objekt.

Po průzkumu bylo zjištěno, že se jedná o zemědělskou stavbu o velikosti 70×10 metrů s uskladněnými stroji a zařízením na výrobu pelet a že hoří ze dvou třetin.

K lokalizaci jsme nasadili několik proudů C a rychlým zásahem se nám podařilo uchránit část budovy, i přestože byla významně zasažena střecha a vnitřní prostory objektu. K likvidaci požáru jsme využili termokamery, které nám pomohly s přesnou lokalizací ohnisek, k hašení jsme použili nastavovací žebříky a další věcné prostředky.

Na hašení požáru se podílely také jednotky ze sousedního HZS Zlínského kraje, celkově bylo nasazeno devět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů.

Škoda předběžně šplhá k více než jednomu milionu korun. Na vyšetřování příčin požáru spolupracují s Policií ČR naši vyšetřovatelé.

Nasazené jednotky: profesionální ze CHS Přerov, HS Bystřice pod Hostýnem (HZS ZLK), HS Holešov (HZS ZLK) a JSDH Lipová, Opatovice, Horní Újezd, Dřevohostice, Bystřice pod Hostýnem, Prusinovice.

Radek Buryánek
HZS Olomouckého kraje
Sdílet