Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Kytlicích a Velké Bukovině budou jezdit zánovními MANy, do Chřibské zamířila kytlická Tatra

Ve čtvrtek 4. května 2023, stylově na svátek svatého Floriána, došlo na stanici profesionálních hasičů v České Kamenici k předání hned tří zásahových cisteren.

Tatra 815, která historicky jezdila na mnoha místech okresu Děčín a poslední dva roky brázdila okolí Kytlic, byla předána do pár kilometrů vzdálené Chřibské.

Zástupci Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje pak pokračovali v předávání – protože Kytlicím právě jedna cisterna „zmizela“, bylo třeba ji nahradit jinou.

Kytlická dobrovolná jednotka bude nově zasahovat s MANem, který dlouho jezdil v Úštěku a následně sloužil jako záložní cisterna na Děčínsku.

A do třetice, vedle stojícího MANa, který pro změnu využívala profesionální jednotka z Varnsdorfu od roku 2009, dostali od příslušníku HZS dobrovolní hasiči obce Velká Bukovina.

V průběhu předávání dorazil na stanici z výjezdu další MAN; ten ale ještě stále parkuje v českokamenické garáži, ačkoliv ho brzy nahradí zcela nová Tatra a také se přesune mezi dobrovolné hasiče.

Na stanici závěrem proběhlo velmi rychlé proškolení a předání zkušeností s vozidly, zbytek – včetně vybavení – budou řešit dobrovolné jednotky na svých zbrojnicích.

Sdílet