Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Elektrocentrály Rosenbauer RS 14 mohou pomoci s dobíjením elektromobilů v terénu

Rosenbauer nabízí snadné a jednoduché řešení pro případné dobíjení elektromobilů přímo v terénu mimo dosah infrastruktury.

Elektrocentrála Rosenbauer RS 14 popřípadě její modifikovaná verze RS 14 Super Silent dokáže s patřičnou nabíječkou dodávat až 10.88 kW, což je srovnatelné s moderními wallboxy, tedy pevnými domácími dobíjecími stanicemi.

Po krátkém zásahu lze elektromobil dostatečně dobít na dojezd k pevné nabíjecí stanici či rovnou k domovu.

Zjednodušeným výpočtem lze říci, že po 15 minutách nabíjení pomocí elektrocentrály získá automobil energii na vzdálenost 10 kilometrů.

Elektrocentrály Rosenbauer RS 14 jsou zkonstruovány pro použití v požární ochraně, jsou tedy schopny dodávat energii konstantně mnoho hodin. Pohání je dvouválcový motor, doplňovat palivo lze i za provozu.

Rychlonabíječka pro elektromobily je v sestavě dodávané Rosenbauerem standardní – jedná se o běžnou zástrčku typu 2 na jedné a 400 V/16 A CEE na druhé straně pro třífázový provoz.

Samozřejmostí je možnost využít elektrocentrálu RS 14 primárně pro havarijní služby, které se mohou dobíjením elektromobilů v terénu přímo zabývat.

Sdílet