Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Město Karolinka pořídilo pro své hasiče zářivě červený lesní speciál Renault Midliner, úpravy provedla THT Polička

Hasiči města Karolinka rozšířili svůj vozový park o lesní speciál Renault. Vůz z roku 2002 dodala firma THT Polička za 43 500 € bez DPH, následné úpravy stály 824 960 Kč včetně DPH. Hasiči vůz pořídili s nájezdem lehce překračujícím 40 tisíc kilometrů.

Podvozek

Cisterna je postavena na dvounápravovém podvozku Renault Midliner M210 GCBA o rozvoru 3 380 mm. O pohon se stará přeplňovaný naftový agregát o výkonu 154 kW, převodovka je vzhledem k roku výroby manuální.

Diferenciály obou náprav disponují stejně jako mezinápravový diferenciál mechanickou uzávěrkou, v kolech jsou reduktory.

U dveří řidiče najdeme ve stupačce přípojný bod pro doplňování tlakového vzduchu a samostatnou zásuvku MagCode pro dobíjení a konzervaci akumulátorů.

Čtyřmístná kabina má zadní sedadla orientována bokem ke směru jízdy. Pro spojení slouží vozidlová analogová radiostanice a digitální vozidlový terminál. Ve čtyřech dobíjecích úchytech najdeme ruční svítilny, nechybí čtecí lampička pro velitele.

Na předním nárazníku je uchycen elektrický lanový naviják s tažnou silou 35 kN a jištěním proti přetížení, nad ním jsou na rampě uchycena přídavná světla.

Nástavba

Původním výrobcem nástavby vozu je francouzská firma SIDES. Čerpací zařízení je namontováno v zadní části vozu a dosahuje jmenovitého výkonu 1 500 litrů za minutu při tlaku 10 barů. Nádrž na vodu má objem 5 500 litrů.

THT Polička se kromě drobných úprav na podvozku a v kabině postarala o novou zástavbu vybavení a úpravy hliníkových beden na střeše, stejně jako výměnu plechu na její horní pochůzné části a celkové lakování automobilu do červeného odstínu RAL 3024.

V rámci úprav byl rovněž nově zhotoven ovládací panel čerpacího zařízení včetně manometrů a LED stavoznaku. Schrány pro příslušenství dostaly nové dveře.

O osvětlení bezprostředního okolí zářivě červeného Renaultu se starají LED světla na bocích a v zadní části nástavby. Na držácích bočních zpětných zrcátek najdeme přídavné pracovní světlomety pro osvětlení boků automobilu.

Sdílet