Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči pod palbou

Pod palbou jednapadesátileho střelce, který se zabarikádoval v rodinném domku v České Lípě, se ve čtvrtek před 19. hodinou ocitli přivolaní hasiči. Ti vyjeli na místo, protože jim sousedé ohlásili požár domku v ulici 5. května.

Na místě byl jeden policista postřelen, vrtulník ho přepravil do nemocnice v Praze. Druhý postřelený muž byl ošetřen v České Lípě. Policistům se podařilo vniknout do objektu až po několika hodinách, kdy byl již uhašen. Útočníka našli mrtvého, sám se zastřelil, řekla policejní mluvčí.

„Už když jsme na místo vyjížděli, tak jsme o střelci věděli. Sousedé si totiž všimli průstřelu nějakého okna. Když přijela naše centrální jednotka na místo, tak muž zahájil palbu po ní,“ vylíčil Právu operační důstojník českolipských hasičů Luděk Moc.


Na pomoc jim zároveň přijely ještě další dvě jednotky dobrovolných hasičů z České Lípy a Nového Boru. Podle operačního důstojníka českolipské policie k incidentu vyrazila zásahová jednotka, která se snažila útočníka nejprve zastavit. Po dvou hodinách zásahu se speciální policejní jednotka vydala muže zneškodnit přímo do domu.

Zdroj:Novinky.cz
Foto:iDnes
Sdílet