Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Firma GES CZ je největším dodavatelem detektorů plynů pro Hasičský záchranný sbor, poradí i dobrovolným jednotkám

Mezi důležité vybavení každého zásahového hasiče patří přenosný detektor plynů, který ho při zásahu varuje před nebezpečnými koncentracemi jedovatých a výbušných plynů nebo před nedostatkem kyslíku.

Firma GES CZ s.r.o., aktuálně největší dodavatel detektorů plynů do Hasičského záchranného sboru České republiky, byla založena již v roce 1991.

Milníkem se stal rok 2002, kdy se společnost stala výhradním dovozcem profesionálních přenosných detektorů plynů kanadsko-americké společnosti BW Technologies – mezi uživateli známými jako „GasAlert“.

Tyto detektory si díky svým skvělým užitným vlastnostem a příznivé ceně brzy získaly vysokou oblibu mezi uživateli napříč obory, i v hasičině.

Od té doby se ale změnilo mnoho věcí: světoznámá značka BW Technologies se stala součástí nadnárodní společnosti Honeywell, což dále přispělo k vývoji nových, moderních typů detektorů.

Právě detektory značky Honeywell jsou nyní nosnou částí portfolia firmy GES CZ, všechny prodávané typy jsou k vidění na webu www.gasmonitors.cz.


Před třemi lety navíc firma navázala kontakt s kanadskou společností Blackline Safety, stala se jejím výhradním zástupcem pro Českou a Slovenskou republiku a tyto výrobky jsou nyní vlajkovou lodí.

Detektory mají zabudovaný GPS modul, SIM kartu, modul detekce pádu a nehybnosti. V podstatě jde o detektor kombinovaný s mobilním telefonem s možností kontinuálního sledování a kontroly na vzdáleném monitoru.

Podrobnější informace o detektorech Blackline Safety jsou na webu www.ges-bls.cz.


Pro doplnění sortimentu nabízí firma GES CZ také přenosné detektory jihokorejské značky SENKO. Jedná se o ekonomicky výhodnou variantu jednoduchého, ale spolehlivého přenosného detektoru.

I tyto detektory mají samostatný web – www.ges-senko.cz.


Firma GES CZ s.r.o. samozřejmě provádí kalibrace a poskytuje na všechny typy dodávaných přenosných detektorů záruční i pozáruční servis.

Dále provádí autorizovaná školení pro ty uživatele, kteří si chtějí provádět údržbu a kalibrace detektorů sami.

Jednotkám, které nákup detektorů zvažují – využít lze jednoduše krajské nebo jiné dotace (viz inspirace v rubrice Hasičina) – zástupci firmy rádi poradí s výběrem toho správného detektoru na telefonním čísle +420 466 655 4­88 nebo e-mailu ges13@gasmonitors.cz.

Informacemi o detektorech také překypují již zmíněné weby – www.gasmonitors.cz, www.ges-bls.cz a www.ges-senko.cz.

advertorial
Sdílet