Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pražské hasiče a strážníky z USAR odřadu ocenil primátor Prahy, dorazili i psí záchranáři

V úterý 16. května 2023 se konalo slavnostní poděkování primátora Bohuslava Svobody příslušníkům těžkého USAR odřadu, vyslaného letos v únoru na mezinárodní operaci do Turecka.

Slavnostní setkání se konalo v prostorách rezidence primátora Prahy za účasti vedení HZS hl. m. Prahy, Městské policie Praha, Zdravotnické záchranné služby a Krajského vojenského velitelství.

Naši záchranáři projevili mimořádnou míru solidarity a odvahy, za to vše jim i jejich čtyřnohým pomocníkům patří velké poděkování. Pomoc obětem živelních katastrof kdekoliv na světě je oblastí, která již léta přispívá k šíření dobrého jména České republiky.

Příslušníci Hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy a strážníci Městské policie hlavního města Prahy se stali pokračovateli této tradice a věřím, že v ní budou i dále pokračovat,

říká primátor Bohuslav Svoboda.

Milí kolegové z USAR týmu odvedli v Turecku velký kus práce. Jsem rád, že je pan primátor ocenil a přijal i s jejich blízkými. Chrání denně naše hlavní město, ale když je potřeba, pomáhají i za hranicemi České republiky.

Jak náš USAR tým prokázal v Turecku, je jeden z nejlepších na světě,

řekl Luděk Prudil, ředitel Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy.

Martin Kavka
tiskový mluvčí
HZS Praha
Sdílet