Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár bytu ve Frýdku-Místku zaměstnal tři jednotky hasičů, škoda na majetku byla vyčíslena na 800 tisíc korun

V pondělí 22. 5. 2023, krátce po 17. hodině, vyjely tři hasičské jednotky k požáru bytu ve Frýdku-Místku. Oheň kompletně poškodil celý byt, hasiči museli evakuovat celkem 13 osob.

Operační středisko hasičů přijalo informaci o požáru bytu ve Frýdku-Místku v 17:08 hod. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice Frýdek-Místek, doplnili je dobrovolní hasiči z Frýdku a Paskova.

Hasiči již při příjezdu zpozorovali hustý kouř z bytu v 7. nadzemním podlaží. Po schodišti rozvinuli hadicové vedení a za pomoci jednoho vodního proudu se dali do boje s požárem. Oheň se podařilo hasičům dostat pod kontrolu během 10 minut, dalších 10 minut jim trvala celková likvidace, během které použili hasiči i termokameru na vyhledávání skrytých ohnisek.

Následně byla nasazena přetlaková ventilace, kterou se podařilo odvětrat zakouřené prostory. Hasiči také za pomoci automobilového žebříku vnikli do bytu nad místem požáru, aby provedli kontrolu, zda se požár nebo kouř nedostal do dalších prostor a neohrožuje tak nikoho na životě. V bytě nalezli pouze papouška, který byl v pořádku.

Příčina vzniku požáru je v šetření vyšetřovatelů, byt nebyl vybaven hlásičem požáru, který mohl případně předejít ke vzniku škody, která se v tomto případě, dle odhadu, vyšplhala předběžně na 800 tisíc korun.

Lukáš Popp
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet