Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V ulici Holická v Praze-Vinoři zasahovali hasiči u požáru plynového rozvaděče, vodu dováželi kyvadlově

Ve čtvrtek 25. května 2023 od 11:33 hodin, zasahovaly jednotky pražských hasičů u požáru plynového rozvaděče v ulici Holická v Praze-Vinoři. Na místě zasahovali profesionální hasiči z pěti hasičských stanic a tři jednotky sborů dobrovolných hasičů.

Po příjezdu první jednotky bylo zjištěno, že požár poškodil část oplocení, osobního vozidla a ohrožoval také přilehlé budovy. Hasiči nasadili dva vodní proudy, kterými ochlazovali okolí a bránili tak k rozšíření požáru.

Přivolána byla také plynárenská pohotovost, která zajišťovala uzavření plynu. Na místě se také nacházela zraněná osoba, která byla předána zdravotnické záchranné službě do její péče.

Situaci komplikovala havárie vody, kvůli které nebylo možné využít příslušné hydranty k doplňování vody do cisteren. Z toho důvodu byla zřízena kyvadlová doprava vody s využitím jednotek sborů dobrovolných hasičů.

Unikající plyn se podařilo zastavit až ve 13:25 hodin a s tím ustalo i plamenné hoření. Místo bylo odpojeno od elektrického proudu. Ve 13:30 hodin byla ohlášena lokalizace.

Požárem byla poškozena dvě osobní vozidla, část oplocení a fasáda domu. Předběžná škoda byla odhadnuta na 200 000 Kč.

HZS Praha
Sdílet