Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Střet nákladního auta a osobního vlaku zaměstnal složky IZS v Holešově, zasahuje pět jednotek hasičů

Střet nákladního auta a osobního vlaku zastavil krátce po sedmé hodině ranní železniční provoz v Holešově v místní části Dobrotice na Kroměřížsku. Vlak po nárazu částečně vykolejil. Na místo byly vyslány všechny složky IZS.

Pětapadesátiletý řidič Mercedesu při jízdě ve směru k místní cihelně na železničním přejezdu označeném dopravní značkou vjel před právě projíždějící vlakovou soupravu a došlo ke střetu. Nákladní vozidlo skončilo na boku. Nárazem došlo k vykolejení motorového vlaku,

uvedl policejní mluvčí Radomír Šiška.

Postupně k nehodě přijelo pět jednotek hasičů a byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Hasiči průzkumem zjistili, že ve vlaku cestovalo okolo 50 cestujících. Z toho předběžně byl jeden s těžším zraněním a osm s lehčím.

Velitel zásahu si na místo povolal evakuační autobus ze stanice ze Zlína. Do něj přestoupili nezranění cestující a autobus je dopravil na jinou vlakovou stanici.

Po nárazu došlo u nákladního auta k většímu úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem a zamezili dalšímu úniku. Vykolejenou vlakovou soupravu zajistili proti dalšímu pohybu.

Na místo nehody se dostavili drážní hasiči z Přerova, kteří si převzali velení. Jednotky hasičů ze Zlínského kraje se tak začaly vracet zpět na své základny.

Vzhledem k vážné situaci na místě nehody lze předpokládat, že omezení vlakového provozu bude trvat několik hodin.

Zasahující jednotky

  • HS Holešov
  • HS Bystřice pod Hostýnem
  • CHS Kroměříž
  • CHS Zlín
  • JSDHO Holešov
Foto: Správa železnic, Policie ČR a HZS Zlínského kraje
Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet