Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na železničním přejezdu ve Stráži nad Nisou došlo ke střetu vlaku a nákladního vozidla s bagrem

Dne 21. června 2023 krátce před 14. hodinou se na železničním přejezdu opatřeném zvukovým a světelným signalizačním zařízením ( na přejezdu bez závor) ve Stráži nad Nisou střel osobní vlak s nákladním vozidlem s přívěsem, který převážel bagr.

Nyní zjišťujeme, jak se mohlo stát, že osobní vlak, jedoucí ve směru z Frýdlantu na Liberec, najel na přejezdu do přívěsu projíždějícího nákladního vozidla. V této souvislosti nás bude zajímat, zda bylo signalizační zařízení přejezdu v inkriminované době v činnosti.

Osobní vlak byl plně obsazený. Jisté je, že v něm cestovalo i 19 žáků 4. třídy základní školy s pedagogickým dozorem, kteří si dnes vyrazili na školní výlet.

Záchranná služba aktuálně uvedla, že ošetřila celkem 21 zraněných cestujících z vlaku, 9 z nich utrpělo středně těžké zranění a 12 lehké. Ve vlaku cestovalo 65 lidí.

Po příjezdu na místo události hasiči zajistili místo dopravní nehody a provedli protipožární opatření.

Hasiči na místě spolupracovali se Zdravotnickou záchrannou službou Libereckého kraje (ZZS LK) na třídění zraněných osob a poskytování první předlékařské pomoci, dále také asistovali zdravotníkům při transportu zraněných osob do vozidel ZZS LK a do vrtulníku LZS.

Na místo události byli vysláni interventi posttraumatické péče HZS LBK,

uvedla za hasiče Jaroslava Benešová.

por. Bc. Ivana Baláková
Policie ČR
Sdílet