Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na kanále v Troji proběhl závod posádek HZS ČR na raftových člunech, obě kategorie vyhráli pražští hasiči

V sobotu 24.června 2023 proběhl XXV. ročník Mistrovství republiky závodu posádek HZS ČR na raftových člunech na cvičném kanále v Praze – Troji.

Závod pořádal Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy ve spolupráci s Fakultou tělesné výchovy a sportu UK Praha pod dohledem vedoucích závodu – npor. Ing. Jiřího Rýpara, nprap. Josefa Hájka (HZS hl. m. Prahy), za areál loděnice a raftový kanál Viléma Kořínka a velícího důstojníka směny „C“ por. Ing. Michala Kratochvíla.

Závodilo se tradičně v kategoriích R4 (raft se čtyřčlennou posádkou) a R6 (raft se šestičlennou posádkou) ve slalomu a sjezdu.

Výsledky jednotlivých kategorií

R4

  1. Praha směna B
  2. Olomouc
  3. Praha směna C

R6

  1. Praha směna C
  2. Brno I.
  3. ÚO Cheb

Tento ročník byl poslední pro Josefa Hájka, kterému je 64 let.

Velitel družstva HS-10/C, který nastoupil ke sboru 1996 a od roku 1999 vykonává funkci velitele, letos končí u sboru po téměř 27 letech příkladné služby.

Byl u zrodu raftových závodů, celou dobu se podílel na organizaci jednotlivých ročníků a je i garantem práce na vodě a zamrzlých hladinách v rámci odborné přípravy.

Byl oceněn medailí Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy, medailí Hasičského záchranného sboru České republiky za věrnost II. stupně v zastoupení generálního ředitele a také medailí k 20. výročí vzniku Hasičského záchranného sboru České republiky, které osobně předal krajský ředitel Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy brig.gen. Ing. Luděk Prudil. Na závěr byl svými kolegy vhozen do Vltavy.

Všem zúčastněným děkujeme, vítězům gratulujeme a doufáme, že se potkáme i příští rok.

Sdílet