Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hřensko a okolí monitorují policisté; v Německu bude létat vrtulník, u nás drony s termovizí

Vzhledem k loňskému požáru v Národním parku České Švýcarsko, který sledovala několik týdnů celá země, v letošním roce policisté společně s německými kolegy a stráží národního parku uskuteční několik společných akcí.

Cílem těchto akcí je preventivně přímým společným výkonem předcházet a návštěvníky parku informovat o rizicích vzniku požáru souvisejících s nevhodným chováním.

První z těchto akcí byla realizována již na počátku prázdnin. Ve vybrané lokalitě v okolí Hřenska máte možnost potkat společné hlídky českých a německých policistů společně se stráží národního parku, která nám poskytne detailní znalost terénu.

Zároveň tento výkon služby posílila skupina služební hipologie, kdy policisté na koních projíždí nepřístupný terén. Policisté na čtyřkolkách zaměří svou pozornost na přístupové cesty, kde platí zákazu vjezdu vozidel a na další vytipovaná místa, kde platí zákaz rozdělávání ohně nebo nocování.

Podporu v této akci budeme mít i ze vzduchu. Z české strany budou na situaci dohlížet drony s termovizí a na německé straně vrtulník vybavený termokamerou.

Touto preventivně bezpečnostní akcí chceme upozornit na nutnost chovat se odpovědně a chránit jednu z nejcennějších hodnot, kterou bezesporu příroda je.

por. Veronika Hyšplerová
Policie ČR
Sdílet