Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na dálnici D6 zasahovali hasiči u nehody bez zranění, nedaleko došlo k vážnějšímu střetu

O dopravní nehodě jednoho osobního automobilu bez zranění na dálnici D6, na 135. kilometru ve směru na Karlovy Vary, přijali hasiči informaci dne 21. července 2023 krátce před pátou hodinou odpoledne.

Na místo události byly operačním střediskem vyslány dvě jednotky hasičů, které provedly protipožární opatření a zajištění unikajících kapalin z havarovaného vo­zu.


O několik stovek metrů dál, na 136. kilometru, došlo k hromadné dopravní nehodě šesti osobních automobilů. Zasahující jednotky přejely na místo druhé nehody a k zásahu byly povolány další dvě jednotky.

Hasiči okamžitě zahájili vyprošťování osob z automobilů a poskytování první pomoci. Dvě osoby jsme museli vyprostit za pomoci hydraulických nástrojů a následně jsme zabezpečili místo pro přistání dvou záchranářských vrtulníků přímo na dálnici pro jejich transport do zdravotnických zařízení.

Další tři zraněné osoby byly transportovány do nemocnic pozemní cestou Zdravotnickou záchrannou službou Karlovarského kraje. Dále byla provedena protipožární opatření a zajistili jsme úniky provozních kapalin z havarovaných vozidel.

HZS Karlovarského kraje
Sdílet