Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Vřesové na Sokolovsku hořela skládka komunálního odpadu, hasiči zasahovali tři dny

Na ploše 50×100 metrů začal v neděli 13. srpna před devátou hodinou dopoledne hořet odpad na skládce komunálního odpadu u Vřesové na Sokolovsku. Vlivem větru se navíc požár stále šířil.

Velitel zásahu tak vyhlásil II. stupeň požárního poplachu, a protože bylo nutné na místo povolat větší množství jednotek na zajištění častého střídání zasahujících hasičů, zvýšil velitel na nezbytně nutnou dobu stupeň požárního poplachu na třetí.

Kvůli hustému kouři bylo nutné používat dýchací přístroje, na místo tak byl povolaný i speciální technický automobil se zásobou těchto přístrojů. Zároveň si velitel zásahu na místo vyžádal výjezd chemické laboratoře z Třemošné, aby prováděla měření zplodin hoření ve vzduchu v okolí.

V odpoledních hodinách dostali hasiči požár pod kontrolu a bylo možné zredukovat počet jednotek na místě. Hasiči hlídali požářiště po celou noc a dohašovali nalezená ohniska. V této činnosti pokračovali až do úterního odpoledne, kdy si místo požáru převzal správce skládky.

Příčina požáru a výše škody je v šetření.

Zasahující jednotky: HZS Sokolov, Karlovy Vary, Cheb, CHZ Sokolov, Třemošná, HZSp SUAS Vřesová, JSDH Březová, Chodov, Horní Slavkov, Loket, Vintířov, Nová Role, Nejdek

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet