Pondělí 20. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U obce Poličná na Vsetínsku zasahovali hasiči u požáru traktoru a balíků slámy, zasahovaly jednotky ze dvou krajů

Ve středu 16. srpna 2023 po druhé hodině odpolední jsme přijali oznámení o požáru traktoru a balíků slámy na poli u obce Poličná na Vsetínsku.

Operační důstojník na místo vyslal postupně profesionální hasiče z Centrální hasičské stanice Valašské Meziříčí a spolu s nimi dobrovolné jednotky z Poličné, Zašové, Kelče, Lešné, Bystřičky a Kunovic.

V rámci mezikrajské výpomoci ze sousedního Olomouckého kraje byla povolána i dobrovolná jednotka z Hustopečí nad Bečvou. Vzhledem k počtu nasazených jednotek byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu a k události rovněž zamířil i územní řídící důstojník.

Po příjezdu na místo byl potvrzen požár balíkovače slámy a již hotových balíků. Traktor se podařilo na poslední chvíli jeho obsluze odpojit. Vzhledem k silnému větru se požár rychle šířil do různých směrů, včetně lesa. Jednotky postupně nasadily několik vodních proudů a šíření požáru se jim podařilo zastavit.

Po půlhodině tak mohla být ohlášena lokalizace a další hodinu trvalo dohašování drobných ohnisek a prolévání zasažených míst. Místo bylo předáno majiteli a jednotky se vrátily na základny. Příčina požáru zůstává v šetření a způsobená škoda byla vyčíslena na více než tři sta dvacet tisíc korun.

Adam Fuksa
HZS Zlínského kraje
Sdílet