Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hlavní konflikt druhé řady Co ste hasiči: Za hasičárnou se objeví pramen léčivé vody!

Sdružení dobrovolných hasičů z malé obce Horní, v jehož čele stojí svérázný velitel Petr, se vrací v plné sestavě, včetně Mirka, Edy, Láďi a pohledné veterinářky Lenky. I ve druhé řadě budou společně čelit sebevědomému starostovi Vladimírovi, jehož velkou zálibou je znepříjemňovat hasičské partě život.

V druhé řadě Co ste hasiči začne lítý boj o bytí či nebytí staré hasičské zbrojnice. 

Máme celou řadu střetů a spouštěčem je objev pramene léčivé vody za hasičárnou. Starosta by nejraději pramen využil k tomu, aby vesnici proslavil a udělal z ní třeba lázně, což by ale znamenalo zbourat hasičárnu – a to Petr odmítá dopustit.

On je totiž vždy na straně tradic. To je základ pro jejich konflikt, který je ale samozřejmě pojatý zábavnou formou,

prozradil pro nova.cz představitel svérázného velitele Petr Rychlý.

Boj o hasičárnu bude sice ústřední dějovou linkou nové řady, ale na jejím pozadí se odehrají i další osudy. Například starosta, snažící se obnovit krachující vztah se svou ženou Bárou, nastoupí na párovou terapii, která jim přinese celou řadu velmi netradičních zážitků, nebo Petr, který opustil svou ženu Marii kvůli krásné Lence, zase bude muset řešit tikající biologické hodiny.

Já tentokrát tolik nezachraňuji, věnuji se totiž více osobní a také i veterinární lince, ale ostatní hasiči budou v akci často. Natáčeli například zásah na jezu, přičemž v době natáčení zrovna hodně pršelo a řeka byla rozvodněná.

Vše tak probíhalo mnohem dramatičtěji, než scénář i štáb předpokládal,

řekla pro nova.cz představitelka hasičky Lenky Jana Bernášková.

​Zcela novou dvojici protivníků v právu vytvoří Jára a čerstvá posila obecní policie v podání Filipa Kaňkovského. No a Nina s Martinem by se rádi těšili na miminko, ale jejich rozhádaní otcové jim nedají vůbec žádnou šanci.

Na novou řadu se všichni můžete těšit už od 1. září 2023.

Zdroj: nova.cz
Sdílet