Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Olomouckém kraji zasahovali hasiči kvůli nočním bouřkám více než 150×

Krátce před 23. hodinou večerní 26. srpna 2023 vyjíždějí první jednotky do terénu, za necelou půlhodinu k více jako 80 událostí současně. Náročná směna nejen pro samotné profesionální a dobrovolné hasiče, ale i kolegů na lince 112, přicházejících hovorů během několika minut razantně narůstalo.

Drtivá většina našich výjezdů byla na odstraňovaní popadaných stromů, větších větví a také drátů elektrického vedení. Evidujeme také několik utržených menších části střech, většinou se jednalo o stržené oplechování a dřevěné konstrukce. To pak mělo souběžně za následek zatékání do domů.

Po pádech stromů zůstalo v ulicích několik poškozených vozidel a to na více místech v kraji. Během noční bouřky naše operační středisko přijalo i několik žádostí o pomoc s čerpáním vody, naplaveninami a podobně. Vydatný déšť neměl za následek zvýšení hladin vodních toků.

Celkově tak do 7:00 hodin 27. 8. 2023 evidujeme 156 technických pomocí (všech), 4× planý poplach (zde většinou lidé viděli v dálce plameny, po příjezdů hasičů ale nehořelo), 1× dopravní nehoda, 1× požár.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet