Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V obci Šelešovice na Kroměřížsku zasahovali hasiči u požáru střechy rodinného domu, vyjelo dvanáct jednotek

Po čtvrt na čtyři ráno 27. srpna 2023 byl nahlášen na krajské operační a informační středisko požár rodinného domu v obci Šelešovice na Kroměřížsku, ke kterému vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči.

Na místo jako první dorazila jednotka z centrální stanice Kroměříž.

Během jízdy viděli hasiči plameny ze střechy domu. Při příjezdu na místo bylo průzkumem zjištěno, že je požárem zasažen celý půdní prostor. Bylo použito šesti proudů vody; čtyři k hašení a dva proudy sloužily k ochlazování sousedních domů, které se hasičům podařilo před plameny uchránit.

Na místo se dostavil krajský i území řídící důstojník, který převzal velení zásahu. Ve čtvrt na sedm byla ohlášena lokalizace události. Vzhledem ke zborcení střechy a částí štítů domu bude ještě nějakou dobu trvat dohašování ohnisek a následné rozebírání konstrukce.

Dle vyjádření vyšetřovatele hasičů je příčina ve společném šetření s Policií České republiky a požár nijak nesouvisí se silnými nočními bouřkami.

Zasahující

  • jednotky z centrálních stanic Kroměříž, Zlín a Uherské Hradiště.
  • jednotky sboru dobrovolných hasičů Zahnašovice, Trouby-Zdislavice, Roštín, Bělov, Kroměříž, Morkovice- Slížany, Zdounky, Napajedla a Kvasice.
HZS Zlínského kraje
Sdílet