Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Generální ředitel ocenil sportovce, kteří zářili na Světových policejních a hasičských hrách v kanadském Winipegu

Generální ředitel Hasičského záchranného sboru České republiky, generálporučík Vladimír Vlček, pozval do Prahy sportovce z řad příslušníků HZS ČR, aby jim poblahopřál k velkému sportovnímu úspěchu na Světových policejních a hasičských hrách, které se letos konaly ve dnech 26. července – 6. srpna 2023 v kanadském Winnipegu. Poděkoval jim za reprezentaci českých hasičů v zahraničí a předal jim krásné dary.

Ve Winnipegu proběhl letos již 20. ročník této celosvětové sportovní soutěže. Zúčastnilo se ho více než 8 500 sportovců z více než 50 zemí světa. Soutěžilo se ve více než 60 sportech, ať už se jednalo o klasické disciplíny, jako jsou volejbal, cyklocross, zápasení, apod., či specifické disciplíny – TFA, Ultimate Firefighter, apod., ve kterých patří naši hasiči dlouhodobě mezi světové špičky.

Český tým složený z 19 sportovců (17 mužů a 2 ženy), který nominovala Česká hasičská sportovní federace, získal letos pro Českou republiku celkem 26 medailí, z toho 16 bylo zlatých. Jejich úspěch je o to cennější, že to nejsou žádní profesionální sportovci, ale tréninku se věnují ve svém volném čase.

Blahopřejeme a těšíme se na další podobné úspěchy.

Sdílet