Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči uctili památku Jiřího Rýznara, zemřel před pěti lety při nehodě hasičské Tatry

Minutou ticha uctili památku nprap. Jiřího Rýznara na konci srpna zábřežští hasiči u Libivé na Šumpersku. Pietní místo připomíná velitele HZS Olomouckého kraje, který zde před pěti lety tragicky zahynul při jízdě k zásahu.

Pečlivě se o něj starají kolegové, kteří s Jiřím léta sloužili. Na pracovitého hasiče a houževnatého sportovce na stanici rádi a často vzpomínají. S rodinou Jiřího Rýznara se také pravidelně každý rok účastní vzpomínkového pochodu v Jeseníkách, kde to měl velmi rád.

Vzpomeňte s námi na službu Jiřího Rýznara u Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje, při níž chránil životy i majetek ostatních. Byl svědomitým kolegou, obětavým hasičem a přátelským člověkem, který nezkazil žádnou legraci.

Přečtěte siJeden hasič zemřel po nehodě cisterny u obce Libivá nedaleko Mohelnice, další je těžce zraněný

Na Jirku myslíme často, měli jsme ho rádi a všichni jsme si ho vážili. Občas si pustíme videa z různých hasičských akcí a připomínáme si, co jsme s ním všechno prožili. Chybí nám,

popisuje současný velitel družstva na zábřežské stanici nprap. Ondřej Hýbl.

Na hasiče, který svému povolání zasvětil celý profesní život, vzpomíná i dlouholetý kolega plk. Ing. Karel Ondruch, ředitel územního odboru Šumperk.

> Byl to šikovný, skvělý kluk, výborný kamarád, nezkazil žádnou legraci. Uměl se postavit k práci. Byl velkým sportovcem, měl rád přírodu, chodil na běžky, po horách. Byl vzorem pro mladší kolegy, >

*doplňuje. *

Lucie Balážová
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet