Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

O reprezentaci hasičů rozhodnuto.

Kolektivy hasičů a hasičské mládeže z celé České republiky přijely do Prahy-Hostivaře změřit svoje síly na řádnou kvalifikaci, konanou ve dnech 28.-29.srpna 2004 a vyhlášenou Českým národním komitétem CTIF, řádným členem mezinárodní organizace CTIF sdružující 38 zemí.

Taková hasičská olympiáda se koná jednou za čtyři roky a organizováním další v pořadí po Varaždinu, byl pověřen v roce 2009 Český národní komitét. Místem konání mezinárodní soutěže bylo zvoleno město Plzeň. Naposledy se soutěž v takovém rozsahu konala na úzamí České republiky v roce 1973 v Brně.

Dvoudenní kvalifikace rozhodla, že reprezentovat Českou republiku budou v jednotlivých kategoriích následující družstva a kolektivy:

- SDH Chlumec nad Cidlinou – mladí hasiči – dívky
- SDH Chlumec nad Cidlinou – mladí hasiči – chlapci
- Hasiči Doubravka – požární sport – muži
- SDH Horní Lukavice – požární sport – muži
- SDH Chválenice – požární sport – ženy

V klasických disciplínách CTIF bude reprezentovat Českou republiku SDH Frýdek-Místek, SDH Chlumec nad Cidlinou, a výběr hasičů z Honezovic.
Kvalifikace se konala poprvé jako otevřená pro všechny zájemce o účast v reprezentaci bez ohledu na členství, působnost a zařazení jednotlivých soutěžících. Bylo tak zde možné v jeden den a na jednom místě shlédnout všechny kategorie a disciplíny hasičských soutěží. Řádné kvalifikace se tak zúčastnil rekordní počet kolektivů a družstev v porovnání s minulými kvalifikacemi.

Text a foto: ing.Ján Chlebo
Sdílet