Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na stanici v České Lípě proběhl 15. ročník Krajské soutěže HZS Libreckého kraje v disciplínách TFA

V úterý 5. září 2023 se na stanici profesionálních hasičů v České Lípě uskutečnil 15. ročník Krajské soutěže HZS Libereckého kraje v disciplínách TFA.

TFA, z anglického Toughest Firefigther Alive lze volně přeložit jako nejtvrdší hasič přežívá. Vítězem je prakticky každý, kdo celou závodní trať s překonáváním náročných překážek a plněním úkolů dokončí.

Šestadvacet odvážných hasičů se postavilo na start soutěže s cílem zdolat náročné úkoly na trati, jako např. hammer box, přenesení těžké figuríny vyhrazeným koridorem, překonání 2metrové bariéry či výběh do cvičné věže, a to vše v kompletní ústroji s dýchacím přístrojem na zádech a v co nejkratším čase.

Soutěžili hasiči jednotlivých územních odborů HZS Libereckého kraje a své zástupce měl i HZS podniku Správa železnic Liberec. Všichni podali skvělé sportovní výkony, děkujeme!

Vítězové kategorie jednotlivci:

  • pprap. Jiří Komárek – čas 5:03,90 (ÚO JN)
  • pprap. Aleš Zeman – čas 5:10,58 (ÚO SM)
  • nstržm. Dominik Matouš – čas 5:17,29 (ÚO LI)

Vítězové v kategorii družstev:

  • ÚO Česká Lípa
  • ÚO Semily
  • ÚO Jablonec nad Nisou

Na X. mistrovství ČR v disciplínách TFA, které se uskuteční již 14. září v hanácké metropoli Olomouci, budou Liberecký kraj reprezentovat: pprap. Jiří Komárek, nstržm. Dominik Matouš, nstržm. Tomáš Svojanovský, nstržm. Marek Ouvín, nprap. Tomáš Sedlák a nprap. Zdeněk Vrána.

mjr. Jan Soušek, por. Jaroslava Benešová
HZS Libereckého kraje
Sdílet