Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Těžké zranění utrpěl motocyklista po střetu s osobním automobilem v obci Bílov

Zdravotnická záchranná služba zasahovala včera, v pondělí 11. září vpodvečer u vážné dopravní nehody na Novojičínsku. Krajské zdravotnické operační středisko převzalo ve čtvrt na šest prostřednictvím tísňové linky prvotní informaci o střetu motocyklu s osobním automobilem v obci Bílov. Na místo události byla vyslána posádka RZP z Bílovce a vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy.

Třiatřicetiletý muž, který cestoval na motocyklu, jevil v okamžiku příjezdu posádek ZZS známky poruchy vědomí a jeho život byl v ohrožení. Zasahující lékař zjistil, že utrpěl poranění hlavy a horní končetiny.

Na místě zasahovala profesionální jednotka z Bílovce a dobrovolná ze Studénky. Hasiči pomohli s transportem zraněných, asistovali při nakládání na odtah a uklidili vozovku,

řekl nám k události slavný mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

Nezbytné bylo uvedení pacienta do umělého spánku, zajištění jeho dýchacích cest a převedení na přístrojem řízenou ventilaci. Záchranáři podali potřebné léky a infuzní roztok, provedli naložení krčního límce a uložení do podtlakové matrace. Muže poté vrtulník přepravil do ostravské Fakultní nemocnice. Předán byl do péče týmu tamního urgentního příjmu.

PhDr. Lukáš Humpl
tiskový mluvčí
ZZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet