Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Poblíž Novin pod Ralskem se střetl osobní automobil s vlakem, řidič byl zraněn jen lehce

Dne 12. září 2023 krátce po 6. hodině ranní se na železničním přejezdu bez závor poblíž obce Noviny pod Ralskem střetlo osobní vozidlo tovární značky Dacia Duster s osobním vlakem společnosti Die Länderbahn, který projížděl ve směru od Liberce na Děčín.

Mezi Velkým Grunovem a Novinami pod Ralskem vjel na přejezdu do kolejiště z pohledu strojvedoucího zprava 38letý řidič dacie, který nerespektoval červené blikající světlo, upozorňující na blížící se vlak.

V kolejišti se střetla dacia svou levou přední částí s pravou přední částí vlaku a náraz ji pak odhodil mimo koleje. To řidiče osobního vozidla zachránilo. Z auta dokonce vylezl sám a přivolaná zdravotnická záchranná služba ho převezla do nemocnice spíše jen z preventivních důvodů s tím, že jsou jeho zranění pravděpodobně jen lehčího charakteru.

Žádné spolujezdce ve vozidle neměl a 15 cestujících ve vlaku, včetně dvou zaměstnanců dopravce, vyvázlo z kolize bez zranění. Dechová zkouška ukázala, že řidič dacie pod vlivem alkoholu nebyl. Vzhledem k jeho pobytu v nemocnici jsme ho zatím nemohli vyslechnout.

por. Bc. Ivana Baláková
Policie ČR
Sdílet