Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vrchol Stezky Valaška na Pustevnách byl v polovině října cílem závodu TOTMAN, vítězem se stal Milan Smatana z HZS Olomouckého kraje

Celkovým vítězem letošního 23. ročníku extrémního běžeckého závodu hasičů do vrchu „TOTMAN“ (TOTálně Mrtvý A Nepoužitelný hasič) se stal v pátek 13. 10. 2023 Milan Smatana z HZS Olomouckého kraje, stanice Jeseník.

Porazil časem 43 minut a 33 sekund vítěze několika předchozích ročníků – o 1 min a 53 vteřin Lukáše Krpce z HZS Moravskoslezského kraje (HZS MSK, stanice Frýdek-Místek). Třetí v absolutním pořadí doběhl Martin Krhut z HZS MSK, stanice Ostrava-Přívoz)

Závod byl za krásného podzimního počasí odstartován tradičně – hromadným výběhem více než tří desítek odvážlivců, včetně 4 žen – a to z Trojanovic-Ráztoky na beskydské Pustevny. Trať měřila 7,4 km s převýšením 570 metrů – 1 km po asfaltu, pak především po zelené turistické značce až na hřeben Radhoště, poté trať vedla přes Pustevny až na vrchol Stezky Valaška, kde byl cíl (samotná délka stezky je 660 metrů).

V ženské kategorii byla nejlepší Nikola Škultetyová z SDH Staré Město, a to časem 51 minut a 3 vteřiny. Druhá Nela Sejkorová z SDH Havířov-město a třetí Veronika Klášterková z HZS hl.m.Prahy už měly čas přes hodinu.

V kategorii do 40 let zvítězil Lukáš Jelšík z HSZ MSK stanice Kopřivnice před Richardem Žitníkem z Horské služby Pustevny a Jaroslavem Kopřivou (HZS ZLK, stanice Holešov).

Totmana tradičně organizuje Sportovní klub HZS Moravskoslezského kraje ve spolupráci s Českou hasičskou sportovní federací a HZS Moravskoslezského kraje. Partnerem běhu jsou obec Trojanovice a Stezka Valaška.

Sdílet
Přiložené soubory
TOTMAN 2023 - výsledky.pdf zobrazit online PDF 130 kB