Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zemřel dlouholetý hasič Pavel Rubeš, od roku 1952 sloužil na stanici v Praze – Holešovicích

Jeden z nejstarších pražských profesionálních hasičů – Pavel Rubeš – zemřel, dožil se 88 let. K pražským profesionálním hasičům nastoupil v roce 1952 už v 17 letech, v rámci základní vojenské služby, a jako hasič sloužil u pražských hasičů neuvěřitelných 43 let.

Většinu svého profesního života prožil na stanici v pražských Holešovicích, tedy na stanici, která byla v původní podobě z roku 1941 zázemím až do loňska, kdy prošla kompletní rekonstrukcí.

Jeho kolegové, kteří s ním sloužili na stanici vzpomínali, že když se v Holešovicích rušil nějaký sklad, on byl jediný kdo se snažil zachránit nějaké historické věci , které chtěli ostatní vyhodit. Jeho vášeň, sběratelství hasičských artefaktů, mu vydržela celý život.

Exponáty ze své sbírky v prosinci 2021 věnoval na výzdobu nové holešovické stanice, kde celý život sloužil. Sbírku každý den vidí jeho kolegové při příchodu do práce.

Poslední rozloučení s naším kolegou Pavlem Rubešem proběhne ve středu 27. září 2023 ve 14:00 hodin v kostele Nanebevzetí Panny Marie. Čest jeho památce, nikdy nezapomeneme.

HZS Praha
Sdílet