Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru vybydlené budovy na pražském Smíchovském nádraží byl vyhlášen druhý stupeň poplachu

Krátce po šesté hodině ranní, v sobotu 7. října 2023, zasahovaly jednotky z centrální, krčské, smíchovské, modřanské, radotínské a petřinské stanice u požáru vybydleného objektu TESKO na odstavných kolejích Smíchovského nádraží. U požáru zasahovala také jednotka HZS Správa železnice.

V době příjezdu první jednotky byl objekt na ploše 100 × 20 metrů zasažen v plném rozsahu. Hasiči nasadili na lokalizaci plamenů několik vodních proudů a zasahovali v dýchací technice. Část hasičů prozkoumala objekt a evakuovala z něj 11 osob.

Požár se podařilo dostat pod kontrolu po sedmé hodině ranní, následovalo dohašování skrytých ohnisek a rozebírání ohořelých částí budovy.

Objekt je určen k demolici a je obýván osobami bez domova. Příčina požáru se vyšetřuje.

Během celého dopoledne na místě hasiči rozebírali konstrukce objektu a vyhledávali skrytá ohniska požáru pomocí termokamery a dronu. Postupně se u požáru vystřídaly jednotky pražských profesionálních a několika dobrovolných jednotek a jednotek HZS Správa železnic. Velitel zásahu povolal na místo těžkou techniku ze Záchranného útvaru, konkrétně bagr z Jihlavy, kterým hasiči postupně odstraňovali kovové části konstrukce.

Martin Kavka
tiskový mluvčí
HZS Praha
Sdílet