Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v okolí obce Podhradí u Aše soutěžili v poskytování zdravotnické pomoci, připraveno bylo šest stanovišť

V sobotu 30. 9. 2023 uspořádal ÚO Cheb místní soutěž v poskytování neodkladné zdravotnické pomoci pro jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů. V každé kategorii startovala tři družstva.

Na území obce Podhradí u Aše pro ně bylo připraveno šest stanovišť, kterými museli všichni během celého dne projít a v rámci připraveného scénáře zachránit zraněné osoby.

Smyslem celé soutěže bylo prohloubit odborné znalosti i praktické dovednosti v poskytování zdravotnické pomoci. Soutěžní scénáře vycházely z reálných situací, se kterými se záchranné složky setkávají při své zásahové činnosti.

Výkon družstva na stanovišti hodnotil rozhodčí ze Zdravotnické záchranné služby a hasič s vyšší zdravotnickou odborností. Po součtu všech bodů se na prvním místě v kategorii profesionálních hasičů umístilo družstvo stanice Aš a v kategorii dobrovolných hasičů družstvo JSDH Teplá.

Nicméně při celkovém hodnocení bylo zaměstnanci Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje kvitováno, že na žádném stanovišti nedošlo k problematickým situacím a všechna družstva poskytla zraněným osobám vysoce kvalitní zdravotnickou­ pomoc.

Velké poděkování za zdárný průběh celé soutěže patří zaměstnancům Zdravotnické záchranné služby, figurantům, sponzorům a všem ostatním, kteří se na organizaci a průběhu podíleli.

npor. Petr Paprsek
velitel stanice Aš
Sdílet