Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na světelné křižovatce v Ostrově došlo k nehodě osobního vozidla a sanitky, k události letěl vrtulník

Dvě jednotky hasičů zasahovaly dne 12. října 2023 u dopravní nehody osobního auta a sanitky záchranné služby. Nehoda se stala po desáté hodině dopoledne na světelné křižovatce v Ostrově.

K nehodě mělo dojít tak, že pětatřicetiletý řidič osobní automobilu značky Škoda jedoucí ve směru z Karlových Varů do Jáchymova, na křižovatce ulic Jáchymovská a Hlavní, nedal přednost projíždějícímu vozidlu Zdravotnické záchranné služby jedoucímu se zapnutým výstražným zvukovým a světelným zařízením.

Následně došlo ke střetu přední části osobního vozidla značky Škoda do pravé zadní části vozidla Zdravotnické záchranné služby, která v tu dobu převážela pacienta. Po nárazu se vozidlo záchranné služby převrátilo na levý bok,

Při dopravní nehodě utrpěla záchranářka Zdravotnické záchranné služby zranění, se kterými byla letecky transportována do nemocnice. Řidič záchranné služby a lékař utrpěli lehká zranění, se kterými byli převezeni na ošetření do nemocnice. Převážený pacient neutrpěl žádná zranění.

uvedl policejní mluvčí Jan Bílek.

Hasiči pomáhali s ošetřením zraněných osob, zajistili prostor nehody a také prostor pro přistání záchranářského vrtulníku. Po dobu záchranných prací, vyšetřování nehody a následného odtažení havarované sanitky byl provoz v okolí místa nehody zcela uzavřený.

S naložením sanitky pomohli kolegové drážní hasiči s jejich vyprošťovacím speciálem. Příčinu nehody vyšetřuje policie.

HZS Karlovarského kraje
Sdílet