Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Když se ozve – HOŘÍ

Zveme Vás na výstavu „Když se ozve – HOŘÍ“ do pražského Muzea Policie na Karlově, jejíž vernisáž proběhla v úterý 7.září.

Putovní výstavu, která do Prahy jako závěrečné „štace“ doputovala přes města Prachatice, Plzeň, Brno, Pardubice, Litoměřice a Děčín, pořádá Sdružení pro obnovu a zachování hitorických hasičských tradic. Nejobsáhlejší částí výstavy je na pět set modelů sběratele Petra Drechsela, přehledně rozdělených na navazující časová období. Doplněna je dobovými hasičskými potřebami a nástroji, jako například ruční hasící přístroje, helmy apod. a doprovodným textem přibližujícím vývoj hasičů nejen u nás, ale v celém světě.
Vlastní vernisáž zahájila ředitelka Muzea Policie, za autory promluvila Alena Borlová a za SH ČMS velitel její pražské organizace pan Maděra, přítomní byli mj. i starosta SH ČMS Karel Richter, prezident Asociace velitelů HZSP Oldřich Lukš nebo zástupce HZS hl.m.Prahy pplk.Václav Hladík a další hosté z řad MV ČR a hasičů obecně.
Samotnou výstavu i její vernisáž Vám přiblíží několik fotografií, doufám, že Vás zlákají k její návštěvě, další informace můžete získat na www.hasicsketradice.cz, muzeum je otevřeno denně kromě pondělí od 10 do 17 hodin.

Pro Požáry.cz Hynek Obroučka
Sdílet