Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Rožnově pod Radhoštěm hasiči likvidovali požár v galvanovně, vyhlášen byl třetí stupeň požárního poplachu

Dne 21. října 2023 patnáct minut po půlnoci vznikl požár v galvanovně v Rožnově pod Radhoštěm.

Na místo okamžitě vyrazili jednotky jak profesionálních, tak dobrovolných hasičů. Jako první se na místo dostavila jednotka města Rožnova pod Radhoštěm a po ní hasiči z centrální stanice Valašské Meziříčí.

Průzkumem bylo zjištěno, že se jedná o požár galvanovny o ploše asi třicet krát dvacet metrů. Dorazil i územní řídící důstojník, který převzal velení zásahu.

Byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu a hašení probíhalo pomocí C proudů a výškové techniky. Na místě zasahovalo celkem třináct jednotek. Byla povolána i chemická laboratoř z Frenštátu pod Radhoštěm pro případné měření koncentrací škodlivin.

Díky rychlému zásahu byla ve tři čtvrtě na dvě vyhlášena lokalizace požáru, snížen stupeň požárního poplachu na druhý a zredukován počet zasahujících jednotek.

K události se dostavil i řídící důstojník kraje, který v místě monitoroval situaci. O půl čtvrté pak byla vyhlášena likvidace požáru. Na dohlídku zůstává u požářiště jednotka města Rožnova pod Radhoštěm.

Příčinu požáru a vzniklou škodu šetřili na místě společně vyšetřovatel zjišťování příčin požáru, spolu s týmem Policie ČR. Ti se v ranních hodinách na požářiště vrátí a budou ve své práci pokračovat.

HZS Zlínského kraje
Sdílet