Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FK Jablonec opět poděkuje hasičům, zápas s Bohemians Praha 1905 proběhne dnes večer

Projekt Jablonec hasičům vznikl v roce 2015 jako forma veřejného poděkování profesionálním a dobrovolným hasičům z našeho regionu za každodenní obětavou a náročnou práci pro veřejnost. Všichni si uvědomujeme, jak důležití hasiči pro nás všechny jsou a zaslouží si za to velký obdiv.

A právě na utkání FK Jablonec – Bohemians Praha 1905, které se odehraje v neděli 22. října od 18:00 na jablonecké Střelnici, jsme pozvali prostřednictvím Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje profesionální i dobrovolné hasiče s rodinami, aby si s námi užili příjemné odpoledne a my jim mohli společně s fanoušky poděkovat.

Ještě před samotným výkopem bude pro fanoušky připravena fanzona plná hasičské techniky a zábavy a atrakcí pro děti. Ta se fanouškům otevře v 15:00!

Víkend otců = děti do 140 cm zdarma

V rámci 12. kola FORTUNA:LIGY připravila Ligová fotbalová asociace Víkend otců. Tradiční akce, která má za cíl přivést k návštěvě ligových utkání co nejvíce rodin s dětmi, se znovu hlásí o slovo. A při této příležitosti jsme připravili akci na dětské vstupenky.

Na utkání proti Bohemians Praha 1905, při kterém společně poděkujeme hasičům z našeho kraje, mají děti do 140 cm vstup zdarma! Stačí si v den utkání na kterékoliv pokladně vyzvednout volnou vstupenku pro dítě a je to!

Přijďte si s námi užít plno zábavy s Hasičským záchranným sborem Libereckého kraje a poděkovat členům profesionálních a dobrovolných jednotek za jejich obětavou službu veřejnosti. Zaslouží si to.

Návštěva fotbalistů u hasičů

V rámci projektu Jablonec hasičům se náš tým vydal navštívit jablonecké profesionální hasiče na stanici Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje. A připraven byl pro ně zajímavý a náročný program.

Hráče a realizační tým na stanici přivítal Jan Havel, ředitel územního odboru Jablonec nad Nisou, který jabloneckou výpravu seznámil s činností hasičů, provedl je stanicí a spolu s velitelem stanice Davidem Patrmanem a dalšími kolegy připravili pro náš tým činnosti, které plní hasiči také během odborné a fyzické přípravy.

Členové týmu si mohli vyzkoušet práci ve výšce a slaňování na cvičné stěně, zkusit si rychlost přípravy hasičů k odjezdu na zásah, nebo výcvik v polygonu, kde se v klecovém „bludišti“ simulují podmínky při silném zakouření bytu s minimální viditelností ve stísněném prostoru.

Potěšilo mě, že se hráči jako správní sportovci aktivně a se zájmem účastnili celého odpoledního programu, a to přesto, že je ještě čekal odpolední fotbalový kondiční trénink.

Padlo mnoho zajímavých dotazů mimojiné jak zvládáme a reagujeme na stres při zásahu a podobně,

komentuje odpolední čas strávený s naším týmem Jan Havel.

Jedním z hráčů, který se aktivně účastnil nácviku v klecovém polygonu při simulaci reálného zásahu, byl náš záložník David Houska.

Nebylo to pro mě moc komfortní, já osobně moc nemusím stísněné prostory, takže při prolézání to nebylo moc příjemné, navíc v celé výstroji i s tlakovou lahví na zádech.

I když víš, že se ti tady nemůže nic stát, tak si nedokážu představit tu reálnou situaci a co hasiči požívají při zásahu, kdy ten prostor neznají a ví, že se jim může něco stát a ještě musí evakuovat třeba zraněného člověka. Vůbec si to nedokážu představit,

popisuje své dojmy z klecového polygonu David Houska.

Hráči měli také možnost si vyzkoušet, jak rychle musí proběhnout výjezd hasičů k zásahu. Ze zákona je lhůta od vyhlášení poplachu do odjezdu družstva 2 minuty. Pravidelně to však hasiči zvládají za zhruba polovinu času.

Přemýšlel jsem nad tím, jaké to musí být, když se rozezní poplach a co následuje pak. Musí to být strašně zvláštní pocit, i když oni jako profesionální hasiči to berou asi jinak a jsou zvyklí.

Ale od té chvíle, co je poplach, tak se převléknout, vše zkontrolovat, nasednout a jet k zásahu, tak je zážitek to vidět v jaké rychlosti se to odehrává, aby mohli pomoct co nejrychleji.

Měli jsme možnost nahlédnout blíž do prostředí hasičů a jejich práce. Už dřív jsem měl k hasičům velký respekt, ale po osobní zkušenosti se to ještě více umocnilo,

říká jablonecký záložník David Houska.

Sdílet