Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda dvou osobních vozidel omezila provoz na křižovatce silnic 201 a 116 na Rakovnicku

V soboru 28. října půl hodiny po poledni přijalo Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje informaci o vážné dopravní nehodě minimálně dvou osobních automobilů v prostoru křižovatky silnic č. 201 a 116 mezi obcemi Sýkořice a Běleč. Podle oznamovatele, který si nebyl jistý počtem havarovaných aut, na místě bylo několik zraněných.

Operační důstojník k události vyslal profesionální jednotku z hasičské stanice Stochov a velitele čety z centrální hasičské stanice Kladno. Dále byly na místo vyslány jednotky sboru dobrovolných hasičů předurčené pro zásahy u dopravních nehod ze Žiliny a Roztok u Křivoklátu. Aktivován byl i vzlet záchranářského vrtulníku z ruzyňského letiště.

Po příjezdu první jednotky na místo bylo upřesněno, že se střetly dva osobní automobily, ve kterých cestovaly tři osoby. Dvě z nich se už nacházely mimo vozidla, jedna osoba však zůstala v autě zaklíněná. Vzhledem k aktuálním informacím z místa zásahu byla dobrovolná jednotka z Roztok odvolána, neboť velitel zásahu měl k dispozici dostatek sil a prostředků.

Osoba ve vozidle byla vyproštěna bez pomoci hydraulického zařízení a také předána do péče posádek zdravotnické záchranné služby. Dva pacienti byli po nezbytném ošetření převezeni pozemní cestou do nemocnice v Kladně, třetího zraněného transportoval vrtulník do Ústřední vojenské nemocnice v Praze.

Hasiči zajistili místo nehody, udělali na obou vozidlech opatření proti vzniku požáru a zasypali únik provozních kapalin. Připravili také prostor na přistání vrtulníku a asistovali u jeho přistání. Dále spolupracovali při vyšetřování s Policií ČR, která nehodu zaměřila za pomoci dronu.

Vzhledem k délce zásahu byla povolána na zálohu stanice Stochov dobrovolná jednotka obce Nové Strašecí, která byla připravena k případnému výjezdu na své zbrojnici.

por. Ing. Veronika Švorcová Mocová
HZS Středočeského kraje
Sdílet