Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Patnáct jednotek požární ochrany likvidovalo požár objektu se skladovanou slámou v Poličce

Druhý stupeň požárního poplachu byl vyhlášen patnácti jednotkám požární ochrany, které se sjely v sobotu 28. října do Poličky, kde došlo k požáru starého objektu. Na tísňovou linku byl požár ohlášen v 17.36 hodin. Při příjezdu první jednotky na místo byla již celá střecha v plamenech.

Stavba o rozloze zhruba 40 × 15 m byla volně přístupná, bez dveří a opuštěná. Zděný objekt byl plný naskladněných balíků slámy. Hasiči se rozdělili do dvou úseků. Požár se podařilo hasičům dostat pod kontrolu v 18.23 hodin. Majitel objektu na místo zajistil nakladač pro vyvážení balíků.

Dle slov vyšetřovatele hasičů do objektu měl kdokoliv přístup – děti i lidi bez domova. Příčina vzniku požáru je ale stále vyšetřována.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun (z toho 100 tisíc na balíkách se slámou).

29. 10. 2023

Stále likvidujeme požár seníku v Poličce. Jednotky zasahují na místě události celou noc, doposud nebyla provedena redukce jednotek. Po celou noc bylo prováděno vyskladňování balíků slámy z objektu a dohašování ohnisek.

„Provedena byla částečná destrukce objektu k zajištění lepší manipulace s balíky. Na místě jsou i jednotky zajišťující týlové zabezpečení,“ říká operační důstojnice por. Ing. Alena Cejpová.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet