Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Miletína pořídili nový dopravní automobil Mercedes-Benz Sprinter se zásahovou zástavbou

Nový dopravní automobil pro svou jednotku sboru dobrovolných hasičů pořídilo za 2 050 950 Kč včetně DPH město Miletín. S financováním Mercedesu z dílen firmy KOBIT-THZ pomohla dotace Ministerstva vnitra ČR z výzvy „JSDH-V2–2022 Pořízení nového dopravního automobilu“ v rámci dotačního programu „Investiční účelové dotace pro jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí“.

Podvozek

Mercedes-Benz Sprinter o rozvoru náprav 3 665 mm je poháněn čtyřválcovým přeplňovaným motorem OM 654 DE 20 LA o výkonu 140 kW při 3 800 otáčkách za minutu. Agregát splňuje emisní normu Euro 6.

Devítistupňová automatická převodovka 9G-TRONIC pohání pomocí systému 4matic kola všech náprav.

Nezávislé teplovodní vytápění je doplněno rozvodem do zadního prostoru pro osádku. Osmimístný zářivě červený automobil je vybaven posuvnými dveřmi na pravém boku.

Vozidlová radiostanice je analogová s tlačítkovým mikrofonem umožňujícím zadávání selektivní volby. Mezi sedadly řidiče a velitele jsou v dobíjecích úchytech ruční svítilny a ruční radiostanice. Na palubní desce je výjezdový tablet.

O dobíjení a konzervaci akumulátorů se stará 24V zásuvka MagCode u dveří řidiče. Pod zadním nárazníkem jsou v rozích doplňková couvací světla.

Osvětlení bezprostředního okolí automobilu zajišťují LED světla na bocích a v zadní části, ve výbavě nechybí dvojice LED světlometů s magnetickým uchycením.

Červenomodré výstražné zařízení je v konfiguraci s červenou částí rampy na levé polovině automobilu.

Zástavba

V zavazadlovém prostoru je namontována zástavba pro uložení zásahového vybavení. Celý prostor je koncipován jako výsuvný, což usnadňuje přístup k jednotlivým prostředkům.

Najdeme zde jak dýchací přístroje, tak jednoduché ženijní nářadí, výstražné kužely či motorovou pilu s příslušenstvím.

Sdílet