Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár bytu v Polabinách uhasl ještě před příjezdem hasičů, vznikla škoda za 500 tisíc korun

Požár bytu byl na Krajské operační středisko Hasičského záchranné sboru ohlášen v 05:36 hod. opět v Polabinách, ul. Ohrazenická. Jednalo se o požár bytu v 5. patře.

Na místo byly vyslány jednotky CHS Pardubice a JSDHO Staré Hradiště a Srch. V tomto případě se jednalo o požár, který vznikl z důvodů zahoření baterií nabíjeného tyčového vysavače.

Zajímavé v tomto případě bylo, že požár, který vznikl v uzavřené místnosti se před příjezdem jednotek samovolně uhasil. Díky tomu, že kouř rychle zaplnil místnost došlo k samovolnému uhašení požáru.

V závislosti na nepříznivých ventilačních podmínkách poklesla v prostoru zasaženém požárem koncentrace kyslíku na takovou mez, kdy už ustává plamenné hoření. Požár byl tedy řízen ventilací a nedošlo k přechodu z fáze rozhořívání do fáze plného rozvoje.

Hasiči provedli odvětrání bytu přetlakovou ventilací, kontrolu prostoru termokamerou a poté předali místo zásahu majiteli. Při požáru nebyl nikdo zraněn, předběžná škoda byla vyšetřovatelem stanovena ve výši 50.000 korun.

HZS Pardubického kraje
Sdílet