Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči obce Čechy pod Kosířem pořídili deset nových lehkých přileb, body se sbíraly v aplikaci EPP – Pomáhej Pohybem

Nadace ČEZ štědře přispěla částkou 50 000 korun na nákup nových přileb pro jednotku požární ochrany (JPO V) v obci Čechy pod Kosířem v Olomouckém kraji.

S pomocí aplikace EPP – Pomáhej Pohybem se sportovci angažovali a nasbírali body, jež Nadace ČEZ transformovala do finanční podpory. Tato částka umožnila pořízení 10 kusů nových přileb Dräger HPS 3500, specializovaných pro technické zásahy a lesní požáry.

Plány do budoucna zahrnují doplnění těchto přileb o osvětlení pro maximální vybavenost. Nové osobní ochranné prostředky nejen zvyšují bezpečnost členů výjezdové jednotky, ale též zajišťují větší pohodlí při práci, nahrazujíce zastaralou výstroj.

Srdečně děkujeme Nadaci ČEZ i všem zapojeným sportovcům za jejich obětavý přínos! Jednotka hasičů obce Čechy pod Kosířem je aktivní s průměrně více než 10 zásahy ročně, a to nejen na území obce.

Zúčastňuje se aktivit pro obec a její občany a je připravena na různé typy zásahů, včetně lesních požárů, likvidace obtížného hmyzu a využití automatizovaného externího defibrilátoru (AED) ve spolupráci se zdravotní záchrannou službou.

Členové jednotky pravidelně absolvují výcviky a kurzy, a to jak interní, tak organizované Hasičským záchranným sborem Olomouckého kraje, aby byli připraveni na mimořádné události.

Menšík Jan
SDH Čechy pod Kosířem
Sdílet