Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahové rukavice SAFE Grip 3 od Rosenbauera jsou k dispozici i s manžetou, 3D střih pomůže hybnosti ruky

Rukavice SAFE GRIP 3 od Rosenbauera, které nám do testu zapůjčila opět Požární bezpečnost, jsou nabízeny ve dvou verzích – s nápletem, nebo s manžetou. K nám se dostala verze s nápletem.

Rukavice jsou certifikovány podle normy EN 659:2008, dostupné jsou ve velikostech 6 – 12.

Hřbet s manžetou jsou vyrobeny z Nomexu III a vrstveného netkaného Kevlaru, materiál je velmi odolný proti nárazu, ohni, teplu i chemikáliím. Dlaň je kombinací Nomexu a aramidových vláken; zajišťuje komfort, dobrý úchop na mokrém i suchém a je odolná proti oděru.

Vnitřní membrána je z materiálu Gore-Tex X-TRAFIT, ten pro změnu zajišťuje prodyšnost, voděodolnost a větruodolnost.

Při každém zásahu jsem ocenil, že membrána je spojená s ostatními vrstvami a když z mokrých rukavic vytáhnu ruku, vnitřek zůstane uvnitř. U starších zásahových rukavic mi skoro vždy vložka vylezla ven a dostávat se do rukavice zpátky bylo čiré peklo,

konstatoval starou známou pravdu jeden z hasičů, kteří rukavice střídavě testovali.

Záhyby na prstech ruky jsou dnes už standardně ve 3D střihu, umožňují tak lepší ohýbání prstů ruky. Stříbrné reflexní proužky na rukavicích jsou značky 3M Scotchlite.

Manžetu jsme na našem testovaném páru neměli; pokud bychom měli, zjistili bychom, že na spodní části má suchý zip pro správné utažení.

Ačkoliv výrobce píše, že rukavice jsou „méně tuhé“, zpočátku to úplně neplatí. Testoval jsem je jako první z jednotky a docela jsem je musel „rozchodit“. Určitě nejsou na jemnou práci, působí velmi solidním a ochranným dojmem.

Za pevnost asi může i spojení vnitřní a vnější části, materiál na dlani a prstech je dost solidní. Pro práci s proudnicí a hadicemi jsou skvělé, šroubovat šroubky bych v nich rozhodně nechtěl,

dodal člen varnsdorfské dobrovolné jednotky.

Rukavice lze zakoupit na webu www.vyzbrojna.cz jak s nápletem, tak s manžetou.

Sdílet