Neděle 28. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva miliony korun z Olomouckého kraje pomohly profesionálním hasičům s nákupem tří nových sad hydraulického vyprošťovacího zařízení, staré dostanou dobrovolné jednotky

V roce 2023 byly poskytnuty dva miliony korun z rozpočtu Olomouckého kraje ve prospěch HZS Olomouckého kraje.

Finanční dar byl určen na pořízení 3 sad hydraulického vyprošťovacího zařízení v bateriovém provedení. Dar byl beze zbytku použit v souladu s účelem, na který byl poskytnut.

Hydraulické vyprošťovací nářadí slouží pro vyprošťování osob při složitých dopravních nehodách. Vývoj automobilů směrem k vyšší bezpečnosti přináší nové požadavky na taktické postupy a vybavení odpovídající technikou. Hydraulické vyprošťovací nářadí se tedy musí odpovídajícím způsobem vyvíjet v souladu s novými technologiemi a materiály.

Nářadí je používáno při součinnostních zásazích i se ZZS Olomouckého kraje. Pořízením nových sad hydraulického vyprošťovacího nářadí pro HZS Olomouckého kraje dojde i k významnému posunu ve vztahu k jednotkám sboru dobrovolných hasičů obcí, které jsou předurčeny na zásahy u dopravních nehod.

Těmto budou v nejbližší době stávající funkční sady bezúplatně převedeny a bude tak i rozšířen okruh jednotek požární ochrany v rámci kraje, které budou schopny zasahovat u dopravních nehod a zvyšovat tak úroveň bezpečnosti a ochrany zdraví.

Sdílet