Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči s těžkou technikou vyprostili v Lázních Darkov nákladní automobil a převážený traktorbagr

U nehody nákladního automobilu, který převážel na vleku traktorbagr, museli hasiči nasadit těžkou techniku. Silnice byla po celou dobu vyprošťování uzavřena.

Operační středisko bylo o nehodě v Karvinské části Lázně Darkov, informováno ve čtvrtek 7. 12. 2023 ve 13:42 hod. Na místo byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Karviná, následně si velitel zásahu povolal i těžkou vyprošťovací techniku ze stanice Ostrava-Zábřeh.

Hasiči po příjezdu k nehodě zjistili, že došlo k převrácení nákladního automobilu, který na vleku převážel traktorbagr. Hasiči museli provést zajištění obou havarovaných vozidel a sorbentem zasypat rozlité provozní kapaliny. K vyproštění jak bagru, tak i nákladního vozidla, museli použit těžkou techniku, kterou si velitel povolal ze stanice Ostrava-Zábřeh. Pomocí jeřábu a vyprošťovacího automobilu OMARS hasiči nejprve vyprostili bagr, následně pak vlek. Jako poslední přišlo na řadu převrácení nákladního automobilu zpět na kola.

Po ukončení šetření nehody a vyprošťování vozidel hasiči provedli úklid silnice a okolí a následně zprovoznili celou komunikaci, která byla po dobu vyprošťování uzavřena.

Lukáš Popp
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet