Neděle 28. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po 26 letech ukončil služební poměr plk. Ing. Josef Daníček, zástupce ředitele ŠVZ HZS ČR Zbiroh

K 30. listopadu letošního roku, po 26 letech služby u HZS ČR, ukončil náš kolega a kamarád Pepa Daníček své působení u sboru. Tento den se s ním přišli rozloučit nejen všichni jeho kolegové, ale i frekventanti z právě probíhajících kur­zů.

Pepa Daníček nastoupil k Hasičskému záchrannému sboru Středočeského kraje v roce 1995 na stanici v Berouně. Na začátku roku 1998 začal sloužit v Plzeňském kraji na PS Rokycany. Tato stanice se mu stala druhým domovem na celých 17 let, působil zde na pozici velitele družstva.

Po tuto dobu nasbíral cenné zkušenosti z výjezdů, absolvoval odborné kurzy a cvičení. Svou přátelskou povahou si získal spoustu kamarádů na celý život.

Během své služby byl několikrát vyznamenán. Za příkladné plnění služebních povinností spojených s délkou trvání služebního poměru byl v Rokycanech oceněn medailí za věrnost I. stupně.

V dubnu 2015 nastoupil na nově vznikající pracoviště ŠVZ HZS ČR ve Zbirohu. Stál u samého počátku všech významných změn, rekonstrukcí a investic. Ať už to byla změna pracoviště Zbiroh na středisko v roce 2018.

Náročná „Modernizace ŠVZ HZS ČR – středisko Zbiroh“ v roce 2019, kdy byla zahájena akce „Rekonstrukce Štábu“. Nebo následující „Kolaudace nových prostor pro výuku“ v roce 2020. Následovalo velmi těžké období, nejen pro oblast výuky, období pandemie Covid-19. Za věrnost a nasazení během pandemie Covid-19 byl společně s dalšími kolegy odměněn pamětní medailí. Při slavnostním předání v Brně taktéž obdržel medaili za věrnost II. stupně.

U příležitosti ukončení kariéry byl Pepa Daníček oceněn čestnou medailí, jako poděkování za jeho dlouholetou službu u sboru.

Pepo, my všichni ti děkujeme za ta léta strávená s tebou, za upřímnou povahu a osobitý humor. Vážíme si tvého nasazení a snahy o to, aby to tady u nás ve Zbirohu bylo co možná nejlepší. Přejeme ti hlavně hodně zdraví a štěstí do dalších let. Ať se ti daří, máš radost ze života a úsměv na tváři.

Bývalí kolegové ze Zbirohu
Sdílet