Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

DEVA má za sebou nejúspěšnější rok v historii, letos bude oblékat mimo jiné i české armádní hasiče

Rok 2023 se pro firmu DEVA z Frýdku-Místku stal nejúspěšnějším v historii firmy. Společnost zaznamenala rekordní produkci, která vykazuje přes 16 000 ušitých zásahových oděvů pro hasiče.

DEVA průběžně pokračovala ve výrobě pracovních stejnokrojů, oděvů pro průmysl, MHP oděvů a zaznamenali nárůst prodeje obuvi HAIX, jejichž je výhradním dodavatelem.

Firma zároveň oslavila 30 let existence, úspěšný rok se projevil i v celkovém obratu dosahujícím 360 miliónů. Současně vzrostl i počet zaměstnanců na 135, čímž DEVA potvrdila svůj růst a posílení pozice na evropském trhu.

Výhled do roku 2024

Začátek roku je pro firmu ve znamení zahájení velkovýroby oděvů z vysoutěženého národního tendru pro Estonsko, v prvním kole je v plánu ušít 1 100 obleků RedFox. Stejný objem produkce je plánován na konec roku.

První polovina roku 2024 bude věnována mimo jiné výrobní přípravě dalšího úspěšně získaného tendru – DEVA ušije pro české armádní hasiče oděvy RedFox a Bushfire. Součástí této zakázky jsou i boty HAIX, jejichž první velká dodávka je plánována na začátek února. Souběžně na dalších dílnách začne nabíhat výroba armádních kukel a nátělníků.

Kapacity další firemní dílny naplní zakázka pro hasiče z Bruselu – DEVA jim dodá tisíce pracovních stejnokrojů.

Daří se také expandovat a rozvíjet nové obchodní vztahy, např. v zemích dálného východu, kde se firma snaží i přes složitý vývoj otevřít cestu k novému zahraničnímu trhu.

Velkými změnami procházela v době naší návštěvy šicí dílna ve Frýdku-Místku – v dílně se realizuje kompletní optimalizace výrobních procesů a zefektivnění výroby. Dosažena bude změnami v organizaci, rozšíření strojového parku a přímým vykazováním práce.

Mezi očekávanými novinkami roku 2024 je špičkový model Gepard EVO navržený pro extrémní podmínky a nejnáročnější zákazníky. Připravujeme se také implementace osvětlovacího systému SunFiber do obleků pro technické zásahy, zvyšujícího viditelnost a bezpečnost hasičů během zásahu.

Zákazníci se mohou rovněž těšit na na program DEVA Care související s údržbou a prodloužení životnosti zásahových obleků.

Sdílet