Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nůžkové stany firmy TENTino jsou ideální volbou pro zázemí hasičů nejen u sportovních, ale i kulturních akcí

Sháníte zázemí pro Vaše hasičské závody? Takové, na které se můžete 100 % spolehnout za jakéhokoliv počasí, jsou snadno uskladnitelné a rozložené za pár minut? Pak jsou nůžkové stany tou ideální volbou.

Jak ale takový stan vybrat, když potřebuji, aby opravdu vydržel, plnil svou funkci a obhájil si udržitelnost? Zárukou správného výběru kvalitního stanu je umět si odpovědět na následujících 5 otázek:

  1. Jaký rozměr stanu preferuji?
  2. Jakou barvu by mělo mít opláštění stanu?
  3. Chci mít na stanu své vlastní logo, název sboru?
  4. Při jakých příležitostech a k čemu bude stan sloužit?
  5. Kdo a kolik lidí bude nejčastěji stan instalovat?

Rozměr stanu
Nejžádanějšími nůžkovými stany na trhu jsou především rozměry 3×3 m a a pak rozměry 3×6 m. Hasičské jednotky pak nejčastěji sahají po větším rozměru, tedy 3×6m, který jim skvěle poslouží i při různých obecních akcích.

Přesto, že je rozměr stanu bezpochyby velmi důležitým kritériem při výběru, u nás se nemusíte bát, že sáhnete vedle. V případě potřeby, lze naše stany jednoduše propojovat a spojovat, čímž během několika minut docílíte potřebného rozšíření.

Dalším určujícím faktorem při výběru, je kolik lidí se do takového stanu „vejde“. Do stanu 3×3 posadíte max. 16 hasičů, do stanu 3×6 až 24 hasičů. Dle našich zkušeností z praxe ale raději počítejte s 1m2 na osobu, to znamená ideálně 9 hasičů do stanu 3×3m a 18 hasičů do stanu 3×6m.

Barva stanu
Nejprodávanější barvy stanů pro hasiče jsou červená nebo tmavě modrá. Poslední dobou už někteří od těchto barev upouští a volí spíše neutrální barvy jako je šedá nebo béžová v kombinaci s červeným nebo modrým potiskem předního lemu střechy.

Potisk stanu
Název sboru a logo na stanu? Není problém. Nejlepší metodou potisku stanů je termosublimace. Technicky se jedná o pás látky s jakýmkoliv potiskem, nápisem, znakem sboru, který se přišije na přední lem střechy. Lze ho udělat také odepínací jako banner na suchý zip.

Hasičské sbory čím dál častěji hledí na délku životnosti a kvalitu poptávaných párty stanů. V dnešní době naleznete na internetu širokou nabídku stanů v různých cenových relacích a provedeních.

U nás v TENTinu téměř všichni hasiči volí párty stany z řady BIG HEXAGON nebo BIG HEXAGON EXTREME. Obě řady mají totožnou celohliníkovou rychlorozkládací konstrukci, která má veškeré spoje kovové. Liší se pouze v gramáží opláštění. U obou řad je použit polyester, u řady BIG HEXAGON 300g/2, u řady BIG HEXAGON EXTREME pak 450 g/m2. Vyšší gramáž materiálu zajišťuje také vyšší stálobarevnost a delší životnost.

Jelikož jsou veškeré stany TENTino 20 let testovány v praxi, můžou si dovolit až 10 letou záruku na konstrukci.

A který stan tedy volit?
Některé sbory volí raději nižší gramáž opláštění- ŘADA BIG HEXAGON a třeba po 2 letech dokoupí novou střechu, tím pádem pak nemusejí řešit čištění, někteří naopak chtějí, aby stan vydržel co nejdéle a co nejdrsnější podmínky, proto volí řadu BIG HEXAGON EXTREME. Někdy hraje roli také váha, která je samozřejmě nižší u řady BIG HEXAGON.

BIG HEXAGON – zlatá střední cesta, nejprodávanější řada pro všestranné použití

  • konstrukce: hliník 6-hran, KOVOVÉ spoje, noha 57 mm, síla hliníku 2 mm
  • opláštění: polyester 300g/m2, UV stabilizace, zdvojené výztuhy střechy, suché zipy 5 cm, masivní kostěné zipy, 2 linie prošití

BIG HEXAGON EXTREME – pro nejnáročnější zákazníky

  • konstrukce: hliník 6-hran, KOVOVÉ spoje, noha 57 mm, síla hliníku 2 mm
  • opláštění: polyester 450g/m2, UV stabilizace, maximální stálobarevnost, zdvojené výztuhy střechy, suché zipy 5 cm, masivní kostěné zipy, 4 linie prošití
Komerční sdělení
Sdílet
Přiložené soubory
Letak Tentino final.pdf zobrazit online PDF 3 MB