Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči likvidovali požár dodávky v Zářičí, za vznikem stála závada na elektroinstalaci

Tři jednotky hasičů zasahovaly dopoledne v obci Záříčí na Kroměřížsku u požáru dodávky. Řidič vjel do areálu firmy a o chvíli později zespodu vozidla vyšlehly plameny. Řidič se snažil požár uhasit hasícím přístrojem, což se mu ale nepodařilo. Nikdo při požáru nebyl zraněn. Po příjezdu jednotky zahájily hasební práce a jedním proudem vody měli požár za chvíli uhašený.

U vozidla však došlo k úniku provozních kapalin, které zůstaly na hladině velké kaluže, která se na místě při hašení vytvořila. Velitel zásahu si tak na místo povolal zástupce životního prostředí, neboť se nedaleko nacházel potok a čistička odpadních vod a hrozila jejich kontaminace.

Hasiči zasypali vodu sorbentem, který nasákl provozní kapaliny. Pomocí čerpadla odčerpali vodu do nádoby a předali k odborné likvidaci. Poté se jednotky vrátily zpět na své základny.

Vyšetřovatel hasičů šetřením zjistil, že k požáru došlo v motorové části vozidla, a to z důvodu technické závady na elektroinstalaci. Škoda na dodávce byla vyčíslena na 40 tisíc korun.

HZS Zlínského kraje
Sdílet