Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Holík představil speciálně upravený materiál rukavic pro hasiče, přináší větší odlehčení, bezpečnost a flexibilitu

Hasičské rukavice jsou nezbytnou součástí hasičského vybavení, na které se ve společnosti Holík International klade z hlediska funkčnosti a bezpečnosti maximální pozornost a důraz. V rámci dlouhodobého vývoje rukavic se usiluje o to, aby tento progres usnadnil hasičům výkon při různých typech zásahů. Dnes si představíme unikátní úpravu materiálu Ceramic.

Ceramic je unikátní úpravou materiálu, kterou český výrobce rukavic a obuvi Holík International využívá pro povrstvení nehořlavé tkaniny Nomex, a to jak u rukavic, tak u obuvi.

Tato technologie dodává materiálům odolnost proti mechanickému poškození, zejména oděru a trhání. Odolnost této úpravy je tak vysoká, že není potřeba přidávat výztuhy proti mechanickému poškození, což produktům dodává spoustu výhod, o kterých se dozvíte více v tomto článku.

Jednodušší údržba a čištění rukavic

Jelikož na rukavici není potřeba našívat přídavné materiály (výztuhy), je rukavice celistvější. Jednodušší design produktu zmenšuje plochu, kde by se mohly usazovat saze a špína. Zároveň lze rukavice snadněji opláchnout vodou.

Ceramic je taktéž odolný vůči ohni a vodě a také díky tomu se nevypírá. Důkazem, že tato technologie opravdu funguje i po praní je fakt, že textilní zásahové rukavice Holík jsou testovány a certifikovány i po 40 cyklech praní.

Méně prošívání, méně materiálu = odlehčení, větší flexibilita

Tím, že jde o pouhé povrstvení materiálu a nikoli o další materiál, který by se musel našívat na rukavici, není tkanina narušena šitím v tolika místech, což rukavici dodává lepší odolnost vůči průniku tepla a vody.

Při porovnání starších modelů značky Holík s novou kolekcí textilních zásahových rukavic se dá povšimnout, že hřbet rukavic je výrazně designově jednodušší. Při vyzkoušení rukavice a jejím porovnání na ruce lze zjistit, že například díky nepřítomnosti výztužného materiálu na špičkách prstů je tato oblast citlivější a dodává hasičovi větší možnosti a jistotu při úchopu menších předmětů.

Díky tomu, jakým způsobem je keramické povrstvení umístěno na textilu, tato úprava nijak nelimituje vlastnosti nosného textilu a zachovává například jeho flexibilitu a prodyšnost

Obrázek staršího, populárního modelu Holík Meadow (vlevo) v porovnání s novým modelem po „faceliftu“ Crystal Evo (vpravo)
Autor článku:
Zdeněk Světlík
Ředitel vývoje rukavic, Holík International, s­.r.o.
Sdílet